Project Portfolio

Highland Center of Natural History, LEED Gold

Prescott National Forest, Walker, AZ

Strategy

We influenced the architects of the building to consider a “butterfly” profile Which provided a south exposure for the PV panels, it also allows all the roof water to drain at a single point without the use of guttering forcing the water to an up gradient direction using gravity to passively irrigate the landscape. And recharge the creek. This also presented an opportunity for a capturing funnel which reduced the erosive energy of the falling water and celebrates every storm with honor & artistic expression.

Specifications

Designer: TBKA, Barnabas Kane
Architect: Catalyst
Fabricator: Royce Carlson
Contractor: Landcraft
Roof: 4500 sf Concrete & DG
Landscape Soil
No tanks

Full Project Portfolio